Close
Bierwandelboek ANWB Dokkum

Hop, we gaan wandelen!

Dokkum één van de 30 plaatsen in ANWB Bierwandelboek. Je vindt hem op onze leestafel óf je haalt of bestelt hem bij boekhandel Van der Velde.

Dokkum één van de 30 plaatsen in ANWB Bierwandelboek

Wandelen en het drinken van speciaalbier zijn beide tot ware trends uitgegroeid zijn in Nederland. De ANWB heeft beide gecombineerd in een prachtig boekwerk: het ANWB Bierwandelboek. Dokkum is een van de 30 plaatsen die is aangedaan door auteur Guido Derksen.

Hij beschrijft op een uitgebreide manier een route van net iets meer dan 13 kilometer door Dokkum en een stukje langs de EE. De route eindigt, net als alle andere routes in het boek, bij een goede plek om speciaal bier te drinken. In Dokkum is dat, naast Stadsbrouwerij Bonifatius, in dit geval Brouwerij Dokkum.

Guido proefde de Kâld Kletske Jiertiid, maar ook ons eigen bier, de Chef Mike, sloeg hij niet af bij zijn wandeling door de stad. “Chef Mike is een echt Waddenbier, dat zich goed laat combineren met uiteenlopende Friese gerechten”, schrijft hij. Dat maakt onze chef Michael Roest uiteraard trots op zijn bier, én het boek.

Benieuwd naar het ANWB Bierwandelboek? Je vindt hem op onze leestafel óf je haalt of bestelt hem bij boekhandel Van der Velde. Ons bier, de Chef Mike, is te proeven bij de Waard van Dokkum.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.