fbpx
Streekmarkt Twirre aan de markt in Dokkum

Bezoek de Twirre Streekmarkt in Dokkum

Bezoek een van de drie streekmarkten op 7 augustus, 4 september en 2 oktober op de Markt voor ons hotel. Lees alle info.

Bezoek een van de drie streekmarkten die gehouden worden op de eerste zaterdagen van de maand. Dat zijn 7 augustus, 4 september en 2 oktober op de Markt voor ons hotel. Het thema dat centraal staat is ‘Iten út dyn omjouwing’.

Boeren en producenten uit de regio krijgen er de kans om hun ‘iten’ rechtstreeks aan te bieden aan de consument. Opgave voor de Twirre Streekmarkt kan via marktmeester Marije Kinderman op telefoonnummer 06-11948655. De Twirre Streekmarkt is een initiatief van de werkgroep Twirre, Theaterkerk Nes, Agrarisch Collectief Waadrâne, ons hotel en restaurant.

Twirre als wervelwind

Twirre betekent zoveel als ‘wervelwind’ en is een werkgroep van enthousiaste en actieve ondernemers die aanjager zijn voor een gezonde leefomgeving en bekendheid daarvan. Werkgroep Twirre is samen met boeren, burgers, ondernemers, scholen en verenigingen concreet aan de slag om de omgeving een stukje mooier en duurzamer te maken. Naast de streekmarkten worden er bijvoorbeeld ook informatieavonden, bijeenkomsten voor studenten en projecten op locatie georganiseerd.

Een gezonde en aantrekkelijke omgeving

De eerste plannen voor een streekmarkt vormden zich in Theaterkerk Nes, het thuishonk van de werkgroep. Middels een fysieke markt wil Twirre niet alleen lokaal eten verkopen maar vooral interesse kweken in lokaal eten, om zo een ontmoeting tussen producent en consument realiseren en hiermee kennisoverdracht te bewerkstelligen. Daarmee wil Twirre haar omgeving gezonder en aantrekkelijker maken voor de eigen inwoners en wie de regio bezoekt.

Marije Kinderman

Marktmeester van de Twirre Streekmarkt in Dokkum is de 22-jarige Marije Kinderman uit Aldtsjerk. Zij studeerde International Hospitality Management, vloog daarvoor de hele wereld over om begin dit jaar haar terug te keren naar haar roots en een eigen evenementenbureau te beginnen. Als boerendochter koos ze bewust voor de streek en weet ze op een moderne en positieve manier haar agrarische achtergrond een gezicht te geven.

De Twirre Streekmarkt is te bezoeken op zaterdag 7 augustus, 4 september en 2 oktober, van 10:00 tot 16:00 uur op de Markt in Dokkum. Wil je meer informatie? Informeer bij ons.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes