fbpx

Bezoek Gaia by Luke Jerram in de Theaterkerk

Van 25 mei tot 11 juni dit jaar in de Theaterkerk Nes: Gaia van Luke Jerram. Bezoek Gaia en overnacht in Dokkum.

In samenwerking met Sense of Place presenteert Theaterkerk Nes van 25 mei t/m 11 juni 2022 Gaia van Luke Jerram. Theaterkerk Nes is een van de locaties van het project ‘100 dagen Gaia’. Laat je verwonderen; Bekijk, hoor en ervaar Gaia op de donkerste plek van Nederland.

Gaia is een rondreizend installatie van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Met haar indrukwekkende 7 meter doorsnee vertoont Gaia NASA-beelden van het aardoppervlak en biedt de mogelijkheid om onze planeet op deze schaal te zien, zwevend in drie dimensies. Een speciaal gemaakte compositie van de met een BAFTA-prijs bekroonde componist Dan Jones wordt tijdens de expositie afgespeeld. In de Griekse Mythologie is Gaia de personificatie van de Aarde. Gaia reisde eerder al de wereld over en was onder andere te zien in het Houston Museum of Natural Science, USA en tijdens de UN Climate Change Conference UK 2021 in Glasgow.

Gaia creëert een gevoel van het Overview Effect, dat voor het eerst werd beschreven door auteur Frank White in 1987. Gemeenschappelijke kenmerken van de ervaring zijn een gevoel van ontzag voor de planeet, een diepgaand begrip van de onderlinge verbondenheid van al het leven, en een hernieuwd gevoel van verantwoordelijkheid om voor de natuur en het milieu te zorgen. Ook werkt het kunstwerk als een spiegel voor onze huidige samenleving. 

Gaia laat zien hoe alle samenlevingen met elkaar verbonden zijn en laat ons nadenken over de vraag: Hoe gaan we met onze aarde om?  Hoe kunnen we goede voorouders zijn en een toekomstbestendige erfenis nalaten? 

De openingstijden van Gaia zijn van 25 mei t/m 11 juni:

  • ■ woensdag 14:00-17:00
  • ■ donderdag 14:00 – 17:00
  • ■ vrijdag 10:00 – 17:00
  • ■ zaterdag 11:00 – 17:00
  • ■ zondag 11:00 – 17:00


Bestel tickets voor Gaia

Bezoek Gaia en overnacht in Dokkum, bekijk ons arrangement

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes