fbpx

Chef Mike Bôle tripel: proost met brood

Michael Roest heeft een nieuw bier op de markt gebracht, de Chef Mike Bôle. Het zuurdesembrood dat Michael met zijn team zelf bakt is het belangrijkste hoofdingrediënt van het bier.

Voor de niet-Friezen onder ons: bôle betekent brood, dat de basis vormde voor de Chef Mike Bôle. Toch herken je de smaak niet meteen als brood, en dat is goed volgens Michael. “Bier moet je hersenen prikkelen om te denken ‘wat proef ik nou’.” De ingrediënten zijn dusdanig genuanceerd dat het echt een proeverij wordt wanneer je dit bier drinkt.

‘De Chef Mike Bôle schreeuwt om wat lekkers erbij’

Triplebieren staan erom bekend dat ze meer alcohol bevatten dan normale biersoorten. Dat komt omdat de suikers uit de extra ingrediënten worden omgezet in alcohol. Michael: “Het is een perfect bier om een middag lang van te genieten na een lange wandeling. Uiteraard met een versnapering erbij. De Chef Mike Bôle schreeuwt om wat lekkers erbij.”

De Chef Mike Bôle is het tweede bier dat Michael Roest op de markt brengt. Eerder bracht hij de Chef Mike Zeevenkel Blond uit. Het bier werd succesvol tweede in de verkiezing voor lekkers huisbier van Nederland in 2017.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes