fbpx

Feestelijke opening restaurant Ode en Hotel Abdij

“Dokkum is net it fuottenein, mar it begjin fan ‘e wrâld!” met die woorden opende commissaris van de Koning Arno Brok vrijdagavond officieel restaurant Ode en Hotel Abdij in Dokkum.

“Dokkum is net it fuottenein, mar it begjin fan ‘e wrâld!” met die woorden opende commissaris van de Koning Arno Brok vrijdagavond officieel restaurant Ode en Hotel Abdij in Dokkum. Hij noemde de realisatie van beide ondernemingen voorbeelden van groots durven dromen.

De avond begon spectaculair in de Grote Kerk in Dokkum, waar organist Auke de Boer en DJ Steff da Campo het opzwepende openingsnummer ‘Ode’ verzorgden. Commissaris Arno Brok prees de samenwerking tussen de Dokkumer ondernemers en de gezamenlijke inspanningen om iets neer te zetten waarvoor mensen de reis naar de noordelijke regio maken. “Kracht komt altyd fan binnenút.” Ondernemer en mede-eigenaar Jan-Michiel van der Gang sloot zich daarbij aan: “Met z’n allen maken we Dokkum. Als kleine stad moet je misschien net een beetje meer je best doen, maar wat mogen we trots zijn op wat we hier met elkaar realiseren!”

Restaurant Ode is een plek geworden waar de Nieuwe Friese keuken centraal staat. Chef Liudger van der Meer en zijn brigade koken vanuit het hart van het restaurant, waardoor gasten de gastronomie zien, proeven en beleven. Bedenker Geert Jan Vaartjes: “In Ode vieren we de Friese gastvrijheid, de bijzondere smaken uit dit gebied en natuurlijk het vakmanschap. Want zonder het fantastische team van gepassioneerde medewerkers, zijn we nergens.

Hotel Abdij opende al in 2019 haar deuren, maar kon dit destijds door corona niet groots vieren. De oplevering van vijf nieuwe luxe suites boven restaurant Ode, was voldoende aanleiding om dat nu wel te doen. Na een gezamenlijke toast konden gasten de Friese gastvrijheid zelf proeven en beleven tijdens een culinaire ontdekkingstocht door het hotel en het restaurant.

Fotogalerij

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes