fbpx

Deze zomer vier Twirre Streekmarkten in Dokkum

Op 11 juni, 9 juli, 13 augustus en 10 september op de Markt in de stad vinden er weer nieuwe Streekmarkten plaats.


Boeren en producenten uit onze regio bieden hun ‘iten’ rechtstreeks aan bij jou. Het delen van kennis over het productieproces en de herkomst van producten zijn hierin belangrijk.

Het succes van 2021

De eerste Twirre Streekmarkten waren vorig jaar sfeervol en geslaagd. Voor de deur van ons hotel struinden meer dan 1.000 bezoekers langs de kraampjes. Er werd veel verkocht van en geleerd over de streekproducten. Kazen, bieren, vis, honing, aardappelen, zuivel en vlees konden worden gekocht op de kleinschalige en sfeervol ingerichte Twirre Streekmarkt.

Twirre als wervelwind

De Twirre Streekmarkt is een initiatief van de stichting Twirre, Theaterkerk Nes, Agrarisch Collectief Waadrâne, het hotel in samenwerking met ons restaurant de Waard van Dokkum. Twirre betekent zoveel als ‘wervelwind’ en is een stichting met enthousiaste en actieve ondernemers die aanjager zijn voor een gezonde leefomgeving en bekendheid daarvan. Stichting Twirre is samen met boeren, burgers, ondernemers, scholen en verenigingen concreet aan de slag om de omgeving een stukje mooier en duurzamer te maken. Naast de streekmarkten worden er bijvoorbeeld ook informatieavonden, bijeenkomsten voor studenten en projecten op locatie georganiseerd.

Bezoek de Twirre Streekmarkt op:

  • ■ zaterdag 11 juni
  • ■ 9 juli
  • ■ 13 augustus
  • ■ 10 september

    10:00 tot 16:00 uur op de Markt in Dokkum.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes