fbpx

FAMILIEHOTEL DE ABDIJ DOKKUM

Op zoek naar een familiehotel in Friesland?

Met de hele familie overnachten in Hotel de ABDIJ in Dokkum!

Een verblijf in familiehotel de ABDIJ is voor het hele gezin van begin tot eind een groot avontuur. Met speciale familiekamers en ruime suites, in een historische stad en de Waddeneilanden dichtbij, heeft de hele familie de tijd van zijn leven. Reken op een verblijf vol luxe, want bij de ABDIJ leggen we je graag in de watten!

OVER DE STAD DOKKUM

Vanuit ons familiehotel loop je zo de binnenstad van Dokkum in: een plek vol historie, die je onder andere terugziet in Museum Dokkum, de vele prachtige gerestaureerde panden en monumenten, nauwe steegjes en oude bolwerken. De stad brengt je terug naar lang vervlogen tijden. Niet alleen is de Elfstedenstad zelf leuk om te beleven met het hele gezin, ook de bos- en waterrijke omgeving is zeer de moeite waard om te bezoeken.

TIP

In de stad is een speciale kinderspeurtocht uitgezet. De perfecte manier om op een leuke manier de stad te verkennen!

Winkelen in Dokkum met overnachting: Hotel de ABDIJ Dokkum
Over de stad Dokkum

WADDENZEE & WADDENEILANDEN

Elke zes uur wisselen hier eb en vloed elkaar af en komen de zandplaten boven water. De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. Niet voor niets is dit unieke natuurgebied onderdeel van Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een overtocht naar de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog is een leuke optie: op maar een paar kilometer afstand van Dokkum kun je vanuit Holwerd met de veerboot naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Een beleving op zich!

Lauwersoog & Nationaal Park Lauwersmeer

Je vervelen is er hier niet bij! In het Lauwersmeergebied is namelijk genoeg ruimte om lekker te klauteren en rond te rennen in de speeltuinen en over de wandelpaden speciaal voor kinderen. Zo is er het Activiteitencentrum Lauwersnest met onder andere een huttenbouwbos en een overdekte vuurplaats waar je zelf meegebracht brood kunt roosteren boven het haardvuur. Ga je liever de natuur in? Vanuit het Lauwersnest starten allerlei wandelroutes. Een hele bijzondere is de wandeling langs het Kabouterpad. Overal langs deze route zijn kaboutersporen die de kabouters hebben achtergelaten. Het gebied is tevens een echt vogelparadijs en ook de aanwezige zeldzame plantensoorten zijn om naar uit te kijken. De meren, beekjes, stranden en bossen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Is er nog tijd over? Vergeet dan niet de Waterspeeltuin bij restaurant Het Booze Wijf een bezoekje te brengen. Hier kunnen kinderen tot hoge leeftijd los met het baggertoestel en de bouwplaats. Op een leuke manier leren ze hoe watersystemen werken. Lekker kliederen met zand en water!

TIP

Een van de leukste dierentuinen bevindt zich hier dichtbij: DoeZoo in Leens. Naast voelen en zien kun je in DoeZoo enorm veel dieren horen, ruiken en proeven. Want wat dacht je van een lekker koekje gemaakt van wormen? Ben je een liefhebber van dieren en heb je aan DoeZoo niet genoeg? Ook bij de Zeehondencentrum in Pieterburen en Aquazoo in Leeuwarden kijk je je ogen uit!

Overnachten in familiehotel de ABDIJ

In hotel is er de keuze uit verschillende Family Suites, waarvan er een voor vijf personen geschikt is met het 3-persoons stapelbed. De andere twee Family Suites hebben een 2-persoons stapelbed. Leuk voor de kinderen om in te klimmen en lekker te gaan spelen! Zelf slaap je in een kingsize boxspring. Overnachten in de Superior Suite is ook een hele beleving, deze Suite beschikt namelijk over een kingsize boxspring en twee bedstedes. Een overnachting bij de ABDIJ zorgt gegarandeerd voor mooie familiemomenten!

TIP

Goed om te weten: we plaatsen kosteloos een BabyBjörn campingbedje op de kamer. Deze optie is beschikbaar vanaf het kamertype Junior Suite.

Bekijk de beschikbaarheid van ons hotel en reserveer:

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes