Fuotten-yn-de-klaai-lunch

Met je voeten in de aarde lunchen, dat is wat de fuotten-yn-de-klaai-lunch op z’n Fries betekent. Het kan binnenkort!

Met je voeten in de aarde lunchen, dat is wat de fuotten-yn-de-klaai-lunch op z’n Fries betekent. Het kan binnenkort! Je gaat tijdens de lunch letterlijk tussen de wortels, bieten, pompoenen en pastinaak aan tafel, en genieten van heerlijke gerechten in 8 gangen.

Dit is de Nieuwe Friese Keuken op z’n best, in een hele toffe samenwerking tussen Proef | Lokaal Dokkum en Botmas uit Engwierum. Tip: boek een kamer in Hotel de ABDIJ. Je slaapt dan nog net niet in de klei, maar het maakt de beleving wel compleet!

Strokenteelt is de manier van landbouw waarmee Botmas werkt. Daarmee creëren ze biodiversiteit onder en boven de grond. Dat is goed voor de grond, de producten, de insecten en het wild. Botmas is één van de 40 boeren in Nederland die met strokenteelt werkt.

► Informeer bij interesse in deze lunch

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.