Hondvriendelijk hotel: de ABDIJ

Overnacht in ons hondvriendelijke hotel

Met je hond naar Dokkum!
Zoek je een plek om te overnachten in Dokkum en wil je je hond meenemen? Dan is Hotel de ABDIJ in de binnenstad een uitstekende keus. Je kunt rekenen op een overnachting vol luxe, en ook je hond leggen we graag in de watten.

OVER DE STAD DOKKUM

Dokkum is een plek vol historie, die je onder andere terugziet in Museum Dokkum, de vele prachtige gerestaureerde panden en monumenten, nauwe steegjes en oude bolwerken. De stad brengt je terug naar lang vervlogen tijden. Niet alleen is de Elfstedenstad zelf leuk om te beleven met je hond, ook de bos- en waterrijke omgeving is zeer de moeite waard om te bezoeken.

TIP

Vanuit het hotel sta je binnen een paar stappen op de bolwerken. Die loop je in een klein half uurtje rond. De perfecte start van je dag met de hond, of juist een fijn rondje om je dag mee af te sluiten na het diner!

Winkelen in Dokkum met overnachting: Hotel de ABDIJ Dokkum
Over de stad Dokkum

WADDENZEE & WADDENEILANDEN

Elke zes uur wisselen hier eb en vloed elkaar af en komen de zandplaten boven water. De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. Niet voor niets is dit unieke natuurgebied onderdeel van Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een overtocht met je hond naar de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog is een leuke optie: op maar een paar kilometer afstand van Dokkum kun je vanuit Holwerd met de veerboot naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

TIP

Schiermonnikoog is het meest hond vriendelijke eiland van alle Waddeneilanden. Honden mogen er het hele jaar loslopen op de stranden, net als op veel andere plekken op het eiland. Laat ze bijvoorbeeld lekker zwemmen in de Berkenplas!

Nationaal Park Lauwersmeer

Na de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 ontstond het Lauwersmeergebied. Je vindt er prachtige wandel- en fietspaden door bos en langs eilandjes. Het is een echt vogelparadijs en ook de aanwezige zeldzame plantensoorten zijn om naar uit te kijken. De meren, beekjes, stranden en bossen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Honden zijn hier aangelijnd welkom en mogen in bepaalde gebieden los: een gebied met strand inclusief zwemwater en een aantal gebieden met bos. Op de aanwezige borden wordt aangegeven wat wel of niet toegestaan is.

TIP

Navigeer op het Ballastplaatbos. In het noordelijke gedeelte van dit bos vind je ook een strandje. Het perfecte startpunt voor een lange wandeling door het Lauwersmeergebied!

Overnachten met je hond

In Hotel de ABDIJ is je trouwe viervoeter altijd welkom in twee van onze kamers. Dit bijzondere hotel is gevestigd op een historische plek voor Dokkum en de regio. Hier is waar de oprichting van de vestingstad begon, in het jaar 754. Na de dood van Bonifatius wordt een Abdijkerk en -toren gebouwd, en een klooster. De plek waar nu het hotel gevestigd is, was een belangrijk bijgebouw op deze plek. In elke kamer zie je deze rijke geschiedenis terug: van de 14e -eeuwse balken onder het oude kloosterdak tot aan de prachtig vormgegeven hoge plafonds op de begane grond. In het monumentale pand zijn Double Room nummer 15 en Family Suite nummer 14 ingericht voor het overnachten met de hond.

INFO

Goed om te weten: Voor de overnachting van je hond vragen we een toeslag van € 20,- per nacht.

Bekijk de beschikbaarheid van ons hotel en reserveer:

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes