Kunst-aan-Huis route 11&12 en 18&19 maart

In de weekenden van 11&12 en 18&19 maart is de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Bij ons is werk van Anke Wijnia en Wietske Hellinga te zien.

Hotel de ABDIJ Dokkum is partner en onderdeel van de Kunst-aan-Huis route, met de kunstwerken van Anke Wijnia (Anke’s Arte) en keramiek van Wietske Hellinga (Adiantum Keramiek). Samen met Proef | Lokaal Dokkum zijn we ook een prima pleisterplek!

Dit jaar wordt de 30ste editie van de route gevierd, een jubileum! Als thema is gekozen voor ‘samen’ en de kunstenaars hebben duo’s en kleine groepjes gevormd om gezamenlijk hun werk te presenteren op 31 bijzondere locaties in het Lauwersmeergebied. Aan de route doen maar liefst 76 kunstenaars mee, de meesten oud-deelnemers aan eerdere routes, enkele gasten.

Je kunt ervoor kiezen om gedeeltes van de route langs te gaan (van van 11.00 tot 17.00 uur), maar in twee weekenden is het ook zéker haalbaar om alle locaties aan te doen. Alle informatie vind je op www.kunstaanhuis.nl, een informatiepunt vind je bij Grand Café Wald in Kollum.

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland is een cultureel evenement, een beleving van kunst, landschap, locatiebezoek en ontmoeting. De organisatie van de route biedt professionele én beginnende kunstenaars een prachtig podium om zich te presenteren. Daarnaast organiseert de Stichting ook verschillende ontmoetingsmomenten tussen de kunstenaars.

De Stichting Route Kunst-aan-Huis stelt de route samen met een grote verscheidenheid aan disciplines. Naast schilderkunst is er bijvoorbeeld ook fotografie, grafiek, beeldhouwwerk en keramiek. Dit alles in een brede variatie van stijlen, die zich beweegt tussen het meest realistische detail tot totale abstractie.

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland biedt bezoekers, kunstenaars en regio een bijzonder platform voor beeldende kunsten, waarbij ontmoeting, ontspanning en creatie een wezenlijke rol spelen. Hierbij is de interactie en samenhang tussen kunst, kunstenaar, bezoeker en de kwaliteit van het gebied Lauwersland een essentieel element.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes