fbpx
Het verhaal van Nederland: Podwalk Dokkum: strijd van de Friezen

De podwalk uit Het verhaal van Nederland

Stap zelf in de geschiedenis; download de app en loop de bijzondere wandeling uit de televisieserie Het verhaal van Nederland waarin Daan Schuurmans je vertelt over Bonifatius en de sporen van de Friese geschiedenis in onze regio.
Het verhaal van Nederland: Podwalk Dokkum: strijd van de Friezen

De podwalk uit Het verhaal van Nederland

In de populaire 10-delige televisieserie Het verhaal van Nederland neemt acteur en verteller Daan Schuurmans kijkers mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. In aflevering 3 gaan we terug naar de de vroege middeleeuwen (500-1000) als de Friezen het kustgebied van Nederland bewonen. Stap ook zelf in de geschiedenis; overnacht in Dokkum, download de app en loop de wandeling. Bij onze stad neemt Daan je via een podwalk mee op een bijzondere historische wandeling en vertelt je alles over Bonifatius en de sporen van de Friese geschiedenis in Dokkum.

bonifatiuskapel-dokkum-podwalk-het-verhaal-van-nederland
aalsum-het-verhaal-van-nederland-podwalk-dokkum

Vanuit het dorpje Aalsum loop je langs het water en tussen de weilanden naar Dokkum. Onze pittoreske stad biedt een schat aan bezienswaardigheden in combinatie met het alom aanwezige water. In deze wandeling vertellen we het legendarische verhaal over Bonifatius en de kerstening van de Friezen. En gaan we op zoek naar sporen van de Friese geschiedenis in Dokkum.

Ontdek het verhaal van Dokkum met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland.
Download hem in de App Store of Play Store:

Beluister de intro van de Podwalk:

 

Overnacht in Dokkum en loop de wandeling

Maak je podwalk van Aalsum naar Dokkum compleet en beleef de nacht in de stad. In Hotel de ABDIJ slaap je in alle luxe, maar adem je de historie. Binnen en buiten het hotel voel je aan alles dat deze stad een rijke geschiedenis kent. Leer meer over historisch Dokkum met een stadswandeling, een audiotour langs de hotspots of een mooie wandel- of fietsroute in de omgeving. Wij maken je verblijf graag compleet!

Bekijk de beschikbaarheid van ons hotel en reserveer:

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes