Maarten vd Weijden Zwemelfstedentocht 2021

Maarten van der Weijden zwom 200 kilometer in een stroomzwembad op de binnenplaats van ons hotel. Bekijk de terugblik

Zwemelfstedentocht 2021

Maarten van der Weijden zwom opnieuw de Elfstedentocht op 10, 11, 12 en 13 december

Wat waren we trots dat we als Hotel de ABDIJ een belangrijke missie van zwemmer Maarten van der Weijden konden faciliteren. Met een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker zwom hij opnieuw een Elfstedentocht. Niet in het open water, maar in een stromingszwembad, op de binnenplaats van ons hotel. 

Videocredits: YouBrand | Marco Kraaijeveld

Zoals we bij iedere gast doen, boden we ook Maarten, zijn vrouw en zijn team een warm en huiselijk onderkomen in Hotel de ABDIJ. Binnen de muren van ons hotel konden zij vrij bewegen tussen de andere gasten die hier overnachtten. Een massale toestroom van publiek zoals dat bij zijn zwemelfstedentocht in 2018 en 2019 het geval was, was nu niet mogelijk. De binnenplaats van ons hotel was daarom van buitenaf afgesloten.

Wat er gebeurde

Maarten van der Weijden zwom van vrijdag 10 tot en met maandag 13 december 2021 alle elf steden bijeen in het stromingszwembad. Met zijn Elfstedentocht vroeg hij aandacht en zamelde hij geld in voor het zo belangrijke doel waar hij vaker voor zwom: onderzoek naar kanker. Meer specifiek ging de aandacht uit aan onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Waarom was deze zwemtocht nodig?

Kort voor deze missie zwom Maarten 32 uur lang in zijn stromingszwembad in Eindhoven om geld in te zamelen voor het belangrijke onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Hij zette een wereldrecord neer, maar het beoogde bedrag is nog niet bij elkaar. Er was nog 35.000 euro nodig. Maarten en alle meezwemmers zamelden meer dan 80.000 euro in!

Terug naar Fryslân

Maarten zijn zwemelfstedentocht eindigde op maandagvond 13 december 2021 in een emotioneel moment met zijn beste vriend en voormalig coach Sebastiaan Kuijper. Hij is kankerpatiënt. Maarten maakte op dat moment ook zijn nieuwe uitdaging bekend: een elfstedentriathlon in 2023. Hij zal daarvoor terugkeren naar Fryslân.

Videocredits: BJ Mullender – Digital marketing 

Zijn eerdere elfstedentochten

Elfstedentocht 2018: Maarten moest stoppen

Elfstedentocht 2019: Maarten volbrengt de tocht

Missie 2021: Wereldrecord in Eindhoven

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes