ABDIJ Café
HFDST 1. OVER ONS
Geniet elke dag van de week
Heerlijke a la carte gerechten in het Café
Ons Café is iedere dag van de week geopend. Kom genieten van een kop koffie met lekkers,
een borrel met hapjes of kies een gerecht van onze Café kaart. Kom a la minute a la carte genieten!
Op deze heerlijke plek in Hotel de ABDIJ ontdek je lekkere (borrel)gerechten, samengesteld door Dokummer chef Liudger van der Meer.
Café kaart
Borrel
- Zomeroesters per stuk 3,50
Een oester van 'Premier Primium Quality', speciaal gecreëerd voor de zomer waarin de kwaliteit en de zacht romige smaken zijn behouden.
- Bitterballen per stuk 2,00
Een vulling van smeuïge ragout met overheerlijk draadjesvlees.
- Kreeften bitterballen per stuk 2,75
Een vol ragout van kreeft, aangevuld met cognac, knoflook en basilicum gemaakt door Holtkamp Amsterdam.
- Vleesvrije draadjes bitterballen per stuk 1,50
Gemaakt door een Nederlands-Griekse chef die door toevoeging van tarwe en vezels een heerlijke vleesvrije bitterbal heeft geproduceerd.
- Old Amsterdam bitterballen per stuk 1,50
Combinatie van klassieke ragout en Old Amsterdamse kaas met een heerlijke krokante korst.
- Portie riperkrite kaas 7,50
Heerlijke kaas met knoflook, bieslook en selderij. Gemaakt van de eigen melk van de boerderij.
- Portie Friese worst 6,50
Slagerij Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij.
- Lokale vleeswaren met zuren 10,50
Friese worst- en hamsoorten met zuren van Krikke Culinair.
- Nederlandse kazen met garnituren 15,00
Diverse selectie aan kazen van Nederlandse bodem met daarbij passende kaasgarnituren.
- Brood, zeezout, crackers 9,50
Van het Vlaamsch Broodhuys, met verschillende door ons gemaakte smeersels.
VOOR- en HOOFDgerechten
- Soep 12,50
Tomatensoep met gelakte varkenskrabbetjes. Geserveerd met brood en boter.
- Filet american van wortel 12,50
Met garnituur en zeezout crackers.
- Voorgerecht & maaltijdsalade 7,50/13,50
Tomatensalade met schapenkaas uit Kollum, olijfolie, gerookt zeezout, rode ui, basilicum en spicy komkommer.. Geserveerd met brood en boter.
- Dagvangst van de Goede Vissers 24,50
Visgerecht met verschillende bereidingen van venkel, Hollandse garnaal en een bisque van Hollandse garnaal en dille.
- Zeeuwse mosselen 26,50
Bodemcultuur mosselen met groenten, Friese droge worst, crème van Vadouvan en friet.
- Hollstein Hamburger 20,00
Dubbeldoel koe hamburger met sla, tomaat, ui, augurk, mosterd en ketchup. Geserveerd met frieten.
- Short rib 22,50
Met Japanse lak, kimchi saus, paksoi en aardappel rosti.
- Raviolo 23,50
Gevuld met truffel en knolselderij, ''mornay saus'' van Riperkrite kaas en truffel. Met gebakken paddenstoel en rauwe witlof met hazelnoot vinaigrette.
Sides
- Salade 4,50
Gegrilde little jam met saesar dressing en Parmezaanse kaas.
- Seizoensgroente 4,50
Wisselende groentes van Lindenhoff Baambrugge.
- Dikke frieten 4,50
Met mayonaise.
desserts
- ''Eton Mess'' 9,50
Mascarpone crème, meringues en aardbeien.
- IJS van de week 4,50
Wisselende bol ijs met slagroom.
- Dokkumer Koffie 8,50
Met een scheut Sonnema Berenburg en slagroom.
- Café ABDIJ 10,00
Koffie naar keuze met verschillende zoetigheden.
Wil je zeker zijn van een tafel? Reserveer dan alvast hieronder:
Wees welkom!
Elke dag geopend van 12:00 tot 20:00 uur