Close
Hotel de ABDIJ Dokkum

DOKKUM EN OMGEVING

HFDST 4. DOKKUM

Zoveel te zien en te beleven

Dokkum, vestingstad van het wad

Dokkum is een stad om je thuis te voelen. De gemoedelijke sfeer en de persoonlijke benadering zullen je opvallen en bijblijven. Het is genieten van de historie die de binnenstad kleurt en van alles wat Dokkum en omgeving nu aan rijkdom heeft. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven in en rond Dokkum. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. Maar ook de stad Leeuwarden en Groningen zijn vlakbij. Dokkum ligt perfect in het fiets- en wandelroutenetwerk. De paden voeren je langs de bolwerken, weilanden, terpen, dijken, trekvaarten door het Friese landschap. We organiseren regelmatig stadswandelingen en je kunt bij ons een elektrische fiets huren om de omgeving te gaan verkennen.

Eigenlijk kunnen we over hoofdstuk 4 een heel boek schrijven. Voor nu geven we hieronder onze tips. We nodigen je van harte uit hier naartoe te komen en het allemaal zelf te ontdekken:

DE ABDIJ

- 0 meter -
De plek waar Hotel de ABDIJ gevestigd is, is een historische plek voor Dokkum en de regio. Hier is waar de oprichting van vestingstad begon, in het jaar 754. Na de dood van Bonifatius wordt een Abdijkerk en -toren gebouwd, en een klooster. De de contouren vind je nog terug in de bestrating van de Markt. Dokkum ligt dan nog aan een open verbinding met de zee, en een rijke periode als handelsstad volgt. De Admiraliteit vestigt zich hier een tijdje. Bierbrouwerijen beleven hun glorietijd in de 18e en 19e eeuw. Bolwerken worden gebouwd om gevaar van buiten te weren. Ontdek meer historie.

Over de stad Dokkum

Tien voor tien

Door de hele stad hoor je om 21:50 uur klokgelui. Het herinnert aan de stadspoorten