Close
Hotel de ABDIJ Dokkum

DOKKUM EN OMGEVING

HDFST 4. DOKKUM

Een omgeving waar zo veel te beleven valt.

Laat Dokkum en omgeving je verrassen.
Elke keer opnieuw.

Hoofdstuk 4 vertelt over Dokkum en de omgeving. Een omgeving waar zo veel te beleven valt. Dat geldt voor de gemeente Noardeast-Fryslân maar ook daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. Maar ook de stad Leeuwarden is vlakbij. In de bruisende binnenstad van Dokkum vind je o.a. leuke kleding en -lifestylespeciaalzaken, bierbrouwers, een zuivelmakerij, restaurants met gezellige terrassen, rijksmonumenten en een museum.

Ook ligt Dokkum perfect in het fiets- en wandelroutenetwerk. De paden voeren je langs de bolwerken, weilanden, terpen, dijken, trekvaarten door het Friese landschap. Je kunt bij ons een fiets of elektrische fiets huren om de omgeving te gaan verkennen.
Hieronder vind je onze wisselende tips in de omgeving:

Brouwerij Dockum

- 1,4 kilometer -
In Brouwerij Dockum worden de speciaal bieren op ambachtelijke wijze gebrouwen middenin het proeflokaal. Hiermee worden smaakmakende gerechten met de lekkerste speciaal bieren van Kâld Kletske gecombineerd.

Bonifatius Stadsbrouwerij

- 350 meter -
De kleinste stadsbrouwerij van Nederland is een initiatief van Stichting Dockumer Biergilde en wordt gerund door vrijwilligers. Op de 1e verdieping wordt experimenteel gebrouwen en in het proeflokaal kunnen o.a. deze brouwsels worden gedronken.