Prijs voor onze Brûswyn!

De Brûswyn die Proef | Lokaal Dokkum met Wijngaard de Frysling heeft gemaakt, heeft een belangrijke wijnprijs gewonnen!

De Brûswyn Johanniter 2020 is uitgeroepen tot een van de best mousserende wijnen van Nederland en België. Proef | Lokaal Dokkum ontwikkelde de Brûswyn met de Frysling, “om een eigen lokale bubbel aan te kunnen bieden”, aldus chef Geert Jan Vaartjes. In de samenstelling is gezocht naar de ultieme mix tussen zoet en droog, “want we willen hem op verschillende momenten op de dag kunnen drinken. Ook bij het ontbijt en als aperitief bij het diner.”

De prijs betreft een waardering van de Wijnkeuring van de Lage Landen. Wijnen van deelnemende wijngaardeniers uit Nederland en België worden gekeurd bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse. Een vaste organisatie van proevers beoordeelt de wijnen ‘blind’ op smaak en kwaliteit. Hun scores worden vertaald naar medailles en zegels.

Dit jaar deden er 61 wijnboeren mee aan de wijnkeuring: vijftien uit België en de rest uit Nederland. In totaal stuurden ze 271 verschillende wijnen in. Douwe en Jantiene Broersma wonnen met Wijngaard de Frysling in totaal maar liefst 8 prijzen. “In de Nederlandse wijncultuur is dit een hele belangrijke prijs” zegt chef Geert Jan Vaartjes. “Dat ook hun eenmalige rode wijn een prijs heeft gewonnen is erg bijzonder.”

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes