Close
Hete Soep recensie De Waard van Dokkum

Recensie de Waard van Dokkum “Hete soep” Leeuwarder Courant

Tot vorig jaar kookte chef-kok Michael Roest de sterren van de hemel in de Waard van Ternaard. Ruim twaalf jaar stond hij er achter het fornuis. Hij wilde na al die jaren wat anders. Dit jaar zou hij op 18 maart de deuren openen van de Waard van Dokkum – onderdeel van het hotel de ABDIJ van Dokkum. Corona gooide roet in het eten, maar sinds 1 juni kan hij weer aan de slag.

Op naar De Markt in Dokkum. Bij binnenkomst valt meteen het houten meubilair van Pilat&Pilat op. Ook in Ternaard aten de gasten aan tafels van de meubelmaker uit Twijzel.

Opvallend ook: er staan geen menukaarten op tafel. Dat komt omdat de chef-kok voortaan louter nog drie, vier, vijf of zes gangen verrassingsmenu’s serveert. Het menu wordt afgestemd op de aanvoer van dagverse producten. Wie specifieke wensen heeft, kan dat via de website aangeven. Het concept past Roest als een maatkostuum. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij liefst zelf kookt wat hij leuk en lekker vindt.

Lees de hele recensie hieronder:

Positieve recensie Hete Soep Leeuwarder Courant: De Waard van DokkumNieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.