Restaurant

HFDST 1. OVER ONS

Ga mee op culinaire wereldreis

Geniet van Proef | Lokaal Dokkum

Ons restaurant, Proef | Lokaal Dokkum, is een eerbetoon aan de streek waarin de stad gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal Park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen.

In een intieme en professionele setting eren we de zee en het land in haar puurste vorm. We nodigen je graag uit voor een culinaire wereldreis onder leiding van chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes. Ze combineren lokale, eerlijke smaken met wereldse én moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt. Geniet met ons mee van de nieuwe Friese keuken.

Of kies voor een plek in onze Lounge, waar je lekkere (borrel)gerechten ontdekt. Internationaal comfortfood met hier en daar een Nederlandse of Friese twist!

Dineren

  • 3- gangenmenu Ode €49,50
  • 4- gangenmenu Ode €59,50
  • 5- gangenmenu Ode €69,50
  • 6- gangenmenu Ode €79,50

Ons restaurant Proef | Lokaal Dokkum serveert van woensdag t/m zondag lunch en diner in het verassingsmenu met de naam ‘Ode’.
Geniet ervan in 3, 4, 5 of 6 gangen. Reserveer online:

Geniet elke dag van de week

Heerlijke a la carte gerechten in de lounge

Onze Bar&Lounge zijn iedere dag van de week geopend. Kom genieten van een kop koffie met lekkers, een borrel met hapjes of kies een gerecht van onze loungekaart. Voor een plek in de lounge of bar hoef je niet te reserveren. Kom a la minute a la carte genieten!

Op deze heerlijke plek in Hotel de ABDIJ ontdek je lekkere (borrel)gerechten, samengesteld door chef Liudger van der Meer van ons restaurant Proef | Lokaal Dokkum.

Loungekaart 

Borrel

  • Bitterballen per stuk 1,75

    Een vulling van smeuïge ragout met overheerlijk draadjesvlees.

  • Garnalen bitterballen per stuk 2,75

    Met veel aandacht en liefde voor kwaliteit én smaak, van Holtkamp Amsterdam.

  • Vegetarische bitterballen per stuk 1,50

    Bitterballen gemaakt door een Nederlands-Griekse chef. Goed voor jezelf en goed voor de wereld.

  • Oesters pers stuk 3,50

    Van Goede Vissers, geraapt op het Wad.

  • Portie riperkrite kaas 5,50

    Heerlijke kaas met knoflook, bieslook en selderij. Gemaakt van de eigen melk van de boerderij.

  • Portie Friese worst 5,50

    Slagerij Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij.

  • Lokale vleeswaren met zuren 9,50

    Friese worst- en hamsoorten met zuren van Krikke Culinair.

  • Nederlandse kazen met garnituren 12,50

    Diverse kazen uit hartje Leeuwarden.

  • Brood met boter 9,50

    Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken:
    met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring.

Lounge

  • Soep 12,50

    Hollandse aspergesoep gevuld met asperges, ham en peterselie. Geserveerd met brood en boter.

  • Voorgerecht & maaltijdsalade 7,50/13,50

    Salade van kropsla met slasaus, croutons, gekookt eitje en Friese gerookte rib-eye. Geserveerd met brood en boter.

  • Dagvangst van de Goede Vissers 24,50

    Visgerecht met Lardo, groene asperges, spinazie en beurre blanc van gefermenteerde koolrabi.

  • Iberico Secreto 26,50

    Dit malse stuk vlees wordt gesneden uit de schouder van het Iberico varken, geserveerd met varkensbouillon, XO saus met tomaat & morille, gebakken paksoi en waldorf salade.

  • Wagyu Burger 28,50

    Op een zachte brioche bol met sla, tomaat, ui, mosterd, augurk & ketchup. Geserveerd met frieten.

  • Raviolo 23,50

    Rijkelijk gevuld met spinazie & ricotta, gereserveerd met groene asperges, geitenkaas van de Molkerij, spinazie en een saus van mierikswortel.

  • Hangop 12,50

    Mousse van hangop met in vlierbloesem gemarineerde aardbeien en een sorbet van basilicum gemaakt door W'iis uit Dokkum.

  • IJS van de week 6,25

    Wisselende bol ijs met rabarbersaus en slagroom.

Sides

  • Salade 4,50

    Gemaakt met kropsla met slasaus, ei en croutons.

  • Seizoensgroente 4,50

    Wisselende groentes van Lindenhoff Baambrugge.

  • Dikke frieten 4,50

    Met mayonaise.

Reserveren voor een plek in de bar of lounge is niet nodig, maar mag uiteraard wel.
Wil je zeker zijn van een tafel? Reserveer dan alvast hieronder:
Wees welkom!

Elke dag geopend van 12:00 tot 20:00 uur