fbpx
mei, 2023
#opdekaart

Vers fruit op iedere kamer

Nieuw op iedere kamer in Hotel de ABDIJ: onze fruitschalen! Handgemaakt door Margriet Keramiek. Hiermee kunnen we vers fruit op de kamers aanbieden en dat op een ABDIJ-waardige manier presenteren.

Keramieken doet Margriet inmiddels 5 jaar, daarnaast is Margriet grafisch ontwerpster. Met keramiek werken, was een lang gekoesterde wens. Toen ze eenmaal de draaischijf gevonden had, ging er een wereld voor haar open. “Ik vind het zo magisch dat er vanuit iets basics als een stuk klei, zoiets moois kan ontstaan.”

Boetseren van kunstwerken

Het handvormen en boetseren van haar kunstwerken (want dat zijn het), vindt ze het allerleukste aan het proces. “Soms komt er iets heel anders uit dan je verwacht. Dat kan heel verrassend zijn. En vind ik het niks, dan begin ik gewoon opnieuw.”

Van keramiek borden tot fruitschalen

Margriet maakte in haar atelier in Oentsjerk eerder al bordjes van keramiek voor Proef | Lokaal Dokkum. Nu zijn de fruitschalen voor Hotel de ABDIJ aan de collectie toegevoegd. Het plateau en de onderkant voor deze schalen maakte ze los van elkaar, om ze vervolgens aan elkaar te boetseren. Daarna volgde een periode van drogen, bakken, glazuren en opnieuw bakken. Een tijdrovend proces. Maar het resultaat mag er zijn. De handgemaakte fruitschalen passen perfect in de sfeer en het interieur van ons hotel!

Culinair Fryslân

Op de kaart gezet

Dat is de missie die we je graag laten proeven en ervaren. Alle items in deze rubriek #opdekaart geven je een kijkje in de keuken en laten zien hoe we dat doen. Wil je meer  lezen? Bekijk dan het volgende item of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niks.

Nieuws van de ABDIJ in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes