WADLOPEN IN FRIESLAND:
ONS HOTEL, JOUW UITVALSBASIS

Waddenhotel Friesland

Ontdek het wad vanuit de ABDIJ

Dokkum ligt als stad midden in het Unesco werelderfgoed Waddenzee. Vanuit Hotel de ABDIJ sta je in slechts twintig minuten tijd op de plek waar het land zee wordt. In het Waddengebied waan je je in een hele andere wereld. De perfecte plek om te wadlopen, vogels of zeehonden te spotten of met de veerboot naar de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog te vertrekken.

Na het wadlopen genieten van een welverdiend hotelbed?
Bekijk het 2-daags Wadlopen arrangement voor verschillende wadlooptochten met overnachting.

DE WADDENZEE

De Waddenzee: uniek & dynamisch! Elke zes uur wisselen hier eb en vloed elkaar af en ontstaan er bijzondere natuurwaarden. Op een uitgebreid stelsel van geulen, droogvallende wadplaten, zandbanken en uitgestrekte kwelders, duinen en stranden, voelen meer dan tienduizend plant- en diersoorten zich thuis. Niet voor niets is dit unieke natuurgebied onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Waddenzee in Friesland

BEWONERS VAN HET WAD

De Waddenzee vormt een onmisbare tankstop voor miljoenen trekvogels op weg naar de Noordpool of West-Afrika. Onder andere gewone zeehonden, grijze zeehonden, bruinvissen, meeuwen, eidereenden en scholeksters wonen in het Waddengebied. Van alle bewoners is vooral de zeehond erg populair en perfect te spotten! Vanuit Lauwersoog varen diverse (rondvaart)boten naar de rustplaatsen van de dieren.

WADLOPEN & ZWERFTOCHTEN

Wie Waddenzee zegt, zegt wadlopen! Wadlopen is het betreden van het wad bij laagwater. Door diverse organisaties worden vanuit verschillende plaatsen in de omgeving van Dokkum wadlooptochten georganiseerd. Het wadlopen is niet persé een activiteit voor gevorderde wandelaars, ook lichte wadlooptochten behoren namelijk tot de mogelijkheden. Naast wadlopen naar een van de eilanden is het ook mogelijk om te gaan voor een wadzwerftocht: een ideale wadlooptocht voor de beginnende wadloper. Bij een zwerftocht blijf je aan de ‘landskant’ van de diepe vaargeul. Het is dus geen oversteek naar een van de Waddeneilanden of zandplaten, maar een zwerftocht op het Wad, langs de kust. Een wadzwerftocht geeft een volledig beeld van het wad; de kwelders, slikvelden, zandbanken, geulen, planten, vogels en een grote kans op zeehonden. Een belevenis voor jong en oud!

Wadlopen met overnachting

Vanuit Hotel de ABDIJ sta je in slechts twintig minuten tijd op de plek waar het land zee wordt. Wij bieden verschillende wadlooptochten aan in combinatie met een overnachting, een knapzak voor onderweg, een uitgebreid ontbijt. In dit 2-daagse arrangement ontdek je het wad met een ervaren privé wadloopgids.

Wadlopen met overnachting naar Ameland, Engelsmanplaat of Eilanderbult
Wadlopen met overnachting in Dokkum, Friesland

WADDENEILANDEN

Het Waddengebied zelf is dus zeer zeker de moeite waard om te bezoeken, maar ook een overtocht per veerboot naar de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog is een echte aanrader! Op maar een paar kilometer afstand van Dokkum kun je vanuit Holwerd naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Fiets je een slag in de rondte door de duinen of pak de zon op het strand. ’s Avonds rol je uitgewaaid je bed weer in Hotel de ABDIJ.

HOTEL DE ABDIJ JOUW UITVALSBASIS

Onze tip: sta vroeg op. Pak de boot van 6.30 uur als je Ameland of Schiermonnikoog wilt zien ontwaken. Of ga met de eerste groep wadlopers mee de zeebodem op. Blijf je aan land? Dan is de vroege ochtend ook een aanrader. De stilte van de natuur in de vroege ochtend is goud waard. Met Hotel de ABDIJ als uitvalsbasis begin je uitgerust én dichtbij de plek waar je moet zijn aan je vroege dag.

Bekijk de beschikbaarheid van ons hotel en reserveer:

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes