Close

WADLOPEN IN FRIESLAND:
ONS HOTEL, JOUW UITVALSBASIS

Waddenhotel Friesland

Ontdek het wad vanuit de ABDIJ

Dokkum ligt als stad midden in het Unesco werelderfgoed Waddenzee. Vanuit Hotel de ABDIJ sta je in slechts twintig minuten tijd op de plek waar het land zee wordt. In het Waddengebied waan je je in een hele andere wereld. De perfecte plek om te wadlopen, vogels of zeehonden te spotten of met de veerboot naar de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog te vertrekken.

Na het wadlopen genieten van een welverdiend hotelbed?
Bekijk het 2-daags Wadlopen arrangement voor verschillende wadlooptochten met overnachting.

DE WADDENZEE

De Waddenzee: uniek & dynamisch! Elke zes uur wisselen hier eb en vloed elkaar af en ontstaan er bijzondere natuurwaarden. Op een uitgebreid stelsel van geulen, droogvallende wadplaten, zandbanken en uitgestrekte kwelders, duinen en stranden, voelen meer dan tienduizend plant- en diersoorten zich thuis. Niet voor niets is dit unieke natuurgebied onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Waddenzee in Friesland

BEWONERS VAN HET WAD

De Waddenzee vormt een onmisbare tankstop voor miljoenen trekvogels op weg naar de Noordpool of West-Afrika. Onder andere gewone zeehonden, grijze zeehonden, bruinvissen, meeuwen, eidereenden en scholeksters wonen in het Waddengebied. Van alle bewoners is vooral de zeehond erg populair en perfect te spotten! Vanuit Lauwersoog varen diverse (rondvaart)boten naar de rustplaatsen van de dieren.

WADLOPEN & ZWERFTOCHTEN

Wie Waddenzee zegt, zegt wadlopen! Wadlopen is het betreden van het wad bij laagwater. Door diverse organisaties worden vanuit verschillende plaatsen in de omgeving van Dokkum wadlooptochten georganiseerd. Het wadlopen is niet persé een activiteit voor gevorderde wandelaars, ook lichte wadlooptochten behoren namelijk tot de mogelijkheden. Naast wadlopen naar een van de eilanden is het ook mogelijk om te gaan voor een wadzwerftocht: een ideale wadlooptocht voor de beginnende wadloper. Bij een zwerftocht blijf je aan de ‘landskant’ van de diepe vaargeul. Het is dus geen oversteek naar een van de Waddeneilanden of zandplaten, maar een zwerftocht op het Wad, langs de kust. Een wadzwerftocht geeft een volledig beeld van het wad; de kwelders, slikvelden, zandbanken, geulen, planten, vogels en een grote kans op zeehonden. Een belevenis voor jong en oud!

Wadlopen met overnachting

Vanuit Hotel de ABDIJ sta je in slechts twintig minuten tijd op de plek waar het land zee wordt. Wij bieden verschillende wadlooptochten aan in combinatie met een overnachting, een knapzak voor onderweg, een uitgebreid ontbijt. In dit 2-daagse arrangement ontdek je het wad met de ervaren privé wadloopgids Annie.