fbpx

herfstvakantie in Dokkum!

HFDST 5. BELEVING

Bezoek Dokkum in de herfstvakantie

Bekijk onze tips en arrangementen

In de herfst komt de warmte van Hotel de ABDIJ pas echt goed tot z’n recht. De wind die jaagt, de buien die vallen, de lucht die kouder wordt; wij bieden je een huis vol warmte en luxe. Kom jij de warmte van Hotel de ABDIJ opnieuw omarmen? We hebben mooie arrangementen, kamers naar keus en heel veel tips om Dokkum en de omgeving te komen ontdekken, júist ook in de herfst.

OVER DE STAD DOKKUM

Vanuit ons hotel loop je zo de binnenstad van Dokkum in: de stad die in alle seizoenen prachtig is. Een plek vol historie, met prachtige panden, nauwe steegjes en oude bolwerken. De stad brengt je terug naar lang vervlogen tijden. Niet alleen is Dokkum zelf leuk om te beleven met het hele gezin, ook de bos- en waterrijke omgeving is zeer de moeite waard om te bezoeken.
Lees ook het blog: Zoek de warmte van Dokkum op tijdens de herfst

Onze tips

Coole kidsnacht

In Museum Dokkum kunnen kinderen helpen een raadsel rond een schilderij op te lossen. De professoren van het museum missen namelijk een ingrediënt om slijm te maken. Er is ook een spannende voorstelling over het verhaal van Bonifatius.

Meer over Museum Dokkum:

Vogelkijkexcursie Lauwersmeergebied

Beleef het Lauwersmeer: het vogelparadijs op de vroegere zeebodem. Ga op excursie met Simon, onze ervaren vogelkenner en gids.

Bekijk ons arrangement:

Over de stad Dokkum

ontdek Dokkum

Ontdek de historische binnenstad, de betekenis van straatjes en steegjes, bijzondere gebouwen en plekken in een sfeervol Dokkum met een privé stadsgids met gids!

culinaire wadden weken

Dat het Waddengebied vol zit met verrassende smaken weten we hier in Dokkum als geen ander. In de zilte grond van het wad vind je smaken die je maar op weinig andere plekken in Nederland vindt. Tijdens de Culinaire Wadden Weken maakt Proef | Lokaal Dokkum een extra speciaal menu waarin je die smaak van de wadden proeft!

Lees er alles over:

Op je eigen tijd te doen!

Boswandeling
Kies voor een wandeling door bijvoorbeeld de Friese Wouden of de bossen van Lauwersoog. We vertellen je graag over de beste plekken en leukste routes. Zin in een leuk spel in het bos? Check dan deze pagina.

Spelletjes en boeken
Speel een leuk gezelschapsspel of pak een boek uit onze mini-bibliotheek en kruip lekker in een fijne hoek van Hotel de ABDIJ. Heb je je boek nog niet uit? Neem hem dan lekker mee! Of laat een boek voor een ander achter dat jij goed vond.

Winkelstad Dokkum
In de winkels in Dokkum staat het personeel je vriendelijk en persoonlijk te woord. Kom winkelen in de overzichtelijke binnenstad met unieke boetiekjes!

meer feestdagen

2-daags Kerstarrangement

Vier kerst met wie je lief is

Vier kerst in Dokkum

oud & nieuw & vrienden

Een tweedaags eindejaarsfeest

Overnachten in hotel de ABDIJ

In ons hotel is geen kamer of suite gelijk. We hebben ze efficiënt ingericht naar de mogelijkheden die dit historische pand biedt. Je ziet dat terug; de hoge plafonds, de authentieke zolderbalken, de doorkijkjes naar de binnentuin. Je komt ogen tekort als je de ruimte binnenstapt. Toch zal het je aan nachtrust niet ontbreken. Van de heerlijke bedden en kussens naar eigen keus ga je vanzelf ontspannen. Maak je keus. Boek bij ons. Voel je thuis. Wees welkom.

Bekijk de beschikbaarheid van ons hotel en reserveer:

Vier kerst met een Shared Brunch.  In onze shared brunch serveren we een voor- hoofd- en nagerecht op shared dishes